Horoscoop geschiedenis


Horoscopen

Astrologie is een van de oudste filosofieën die nog steeds bestaan in deze wereld. Sommigen schatten dat het meer dan 3.000 jaar oud is, maar recente studie van meer esoterische overtuigingen plaatst het verder terug in het bewolkte verleden van de menselijke geschiedenis. van oorlogen, economische trends en nog veel meer over persoonlijk handelen.

Over de hele wereld weten boeren dat je voor de meeste gewassen in de lente plant en in de herfst oogst. Maar in sommige regio's is er niet veel differentiatie tussen de seizoenen. Omdat verschillende sterrenbeelden op verschillende tijdstippen van het jaar zichtbaar zijn, kun je ze gebruiken om te zien welke maand het is. Scorpius is bijvoorbeeld alleen in de zomer zichtbaar aan de avondhemel op het noordelijk halfrond. Sommige historici vermoeden dat veel van de mythen die verband houden met de sterrenbeelden zijn uitgevonden om de boeren te helpen ze te onthouden. Als ze bepaalde sterrenbeelden zagen, wisten ze dat het tijd was om te beginnen met planten of oogsten. Na verloop van tijd werd deze afhankelijkheid van de lucht een sterk onderdeel van veel culturen. de andere.

Horoscope History

Het woord "astrologie" is een Grieks woord dat "Wetenschap van de sterren" betekent. Astrologie werd gebruikt door de Chaldeeën die al in 3000 voor Christus in Babylon woonden. De mensen van China in Azië raakten later geïnteresseerd en begonnen astrologie te beoefenen. Er wordt gezegd dat deze mensen voor het eerst opmerkten hoe de stand van de zon de seizoenen en de plantcycli van hun landbouwpraktijken beïnvloedde. Horoscopen en astrologie begonnen duizenden jaren geleden bij de oude Grieken. Ze ontwikkelden de overtuiging dat de positie van de zon en de planeten ook een effect had op iemands leven en welke toekomstige gebeurtenissen er met hen zouden gebeuren, kan worden voorspeld op basis van hun locatie.

Toen, ergens in het jaar 500 voor Christus, gebruikte filosoof Plato astrologie en bestudeerde het verder. Dit hield het in leven en het bleef zich door de eeuwen heen verspreiden. Het duurde echter lang voordat Galileo Galilei de eerste astronoom was die in de jaren 1500 een telescoop gebruikte. Naarmate de tijd verstreek, kreeg astronomie echter opnieuw een opleving in populariteit toen het rond 300 voor Christus bloeide in Egypte. Toen, tijdens de middeleeuwen, verborg de beoefening van astrologie zich stilletjes toen de christelijke kerk de overheersende leidende stem van de nieuwe wereld werd. Het was pas in de jaren 1600 toen een astroloog genaamd William Lilly de astrologie hernoemde tot "christelijke astrologie" om de toorn van de kerk te vermijden en het meer acceptabel te maken. Dit speelde een belangrijke rol bij het populariseren van astrologie en horoscopen van vandaag.

Related Links


• Oorsprong van astrologie

• Egyptische astrologie