Horoskop Aquarius


Horoscopes

Sebilangan ahli falsafah dan pelihat hebat ketika dilahirkan di bawah Ascendant ini. Orang yang dilahirkan di bawah tanda ini akan bertubuh tinggi, kurus, cukup tampan, sopan santun, penampilan yang menarik. Mereka mempunyai kuil yang menonjol. Mereka sangat cerdas dan mudah berkawan. Mereka kesal dan apabila diprovokasi kemarahan mereka tidak dapat dikawal.

Mereka suci hati dan cenderung untuk menolong orang lain. Mereka biasanya unggul sebagai penulis dan juru bicara yang baik. Mereka biasanya pemalu dan malu untuk menunjukkan bakat mereka di khalayak ramai. Mereka pandai dalam ilmu astrologi, psikologi dan penyembuhan. Mereka adalah hakim yang intuitif dan baik. Mereka kurang kemampuan mengatur. Mereka benar-benar setia kepada pasangan mereka dan tidak akan mengkhianati musuh mereka jika dipercayai. Mereka menderita penyakit kolik dan harus mengelakkan cuaca sejuk dan tempat. Aquarians mempunyai sesuatu yang halus di dalamnya yang memikat mereka semua. Horoskop Aquarius menyatakan


Matahari di Aquarius
Orang asli akan menjadi miskin, tidak bahagia, keras kepala, tidak beruntung, tidak berjaya, tinggi sederhana, fakulti jarang, harga diri.

Musytari di Aquarius
Berpelajar, tidak kaya, watak kontroversial, falsafah, popular, penyayang, simpatik, ramah, berhemah tinggi, berperikemanusiaan, melankolis, bertafakur, bermimpi dan sering mengalami masalah pergigian.

Perawakan sederhana, berakhlak mulia, sombong, suka bertengkar, jujur, ramah, cepat dalam hidup, terkenal, tokoh ilmiah, pengecut, lemah.

Saturnus di Aquarius
Praktikal, berkebolehan, diplomatik, bijak, sombong, berhemah, gembira,
reflektif, intelektual, falsafah, dikalahkan oleh musuh.

Tampan, badan terbentuk dengan baik, tinggi, gigi besar, perut rendah, muda, sensual, tiba-tiba naik dan tertekan dalam hidup, berfikiran murni, artistik, sengaja, diplomatik, kesepian, kesal, rasa artistik, bertenaga, emosional, esoterik, bersyukur dan mempunyai kekuatan penyembuhan.

Venus di Aquarius
Disukai oleh semua, perawakan sederhana, tampan, ramah, meyakinkan, cerdas, pemalu, suci, kerang, suka menolong, berperikemanusiaan.

Tidak berpuas hati, sengsara, miskin, tidak jujur, bebas, tidak bijak, mengembara, impulsif, kontroversi, berperang, perintah bahasa yang baik, bebas, cepat bertindak, memaafkan dan lupa dengan mudah, konvensional, bahaya oleh air, murung dan bertafakur

Aquarius memerintah
Tempat-tempat berlumpur, biji-bijian rendah, pertemuan pesta pora, pelacur dan orang-orang pelik, kedai toddy, minuman memabukkan, tempat perjudian, periuk api, mesin aeronautik, tempat pemabuk, rumah terkenal, kebun anggur, gua.

Planet dalam Tanda Zodiak

matahari  Matahari di Aquarius merkuri  Merkuri di Aquarius
bulan  Bulan di Aquarius jupiter  Musytari di Aquarius
venus  Venus di Aquarius Zuhal  Saturnus di Aquarius
mars  Marikh di Aquarius uranus  Uranus di Aquarius
neptun  Neptunus di Aquarius pluto  Pluto di Aquarius

Peraturan Planet untuk Capricorn dan Aquarius:

Zuhal

Astrologi perubatan- Aquarius- Bahagian Anatomi

Peredaran darah, mata dan nafas, fibula, tulang dan otot kaki dan gigi, tibia, pergelangan kaki, astragalus.

Penyakit Biasa untuk Aquarius

Penyakit saraf, letusan spasmodik.

Lihat juga...