Rumah    Horoskop  Horoskop percuma

Horoskop


Horoscopes

Perkataan 'horoskop' sebenarnya berasal dari gabungan dua perkataan Latin di mana 'Horo' bermaksud jam dan 'Skop' bermaksud pandangan, jadi itu adalah 'pandangan jam.'

Definisi lain dari horoskop adalah bahawa ia adalah gambaran tenaga langit tertentu berdasarkan corak surgawi. Ia juga dikenali sebagai carta astrologi, carta astro, peta cakerawala, roda carta, carta kelahiran, peta langit, peta bintang, kosmogram, vitasphere, chart radial, radix, chart chart atau sekadar carta.


Apa itu Horoskop?

Horoskop adalah carta orang yang mewakili kedudukan tepat Matahari, Bulan dan planet-planet ketika dia dilahirkan. Ini berbeza dari orang ke orang kerana tempat, tarikh dan masa kelahiran mereka berbeza. Tafsiran ini secara peribadi adalah satu-satunya tujuan astrologi.

Begitu juga setiap negara mempunyai horoskopnya sendiri berdasarkan pada masa ia ditemui atau mendapat kemerdekaan, dll. Analisis carta negara berada di bawah astrologi duniawi.

Horoskop berasal tepat ketika peradaban manusia bermula. The sejarah horoskop akan menjadi bacaan yang baik.

Walaupun cahaya matahari dan bulan dan planet-planet Mercury, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptune dan Pluto jauh dihiasi di langit malam, mereka dikatakan mempunyai peranan yang jelas dalam kehidupan dan masa depan kita. Planet-planet ini bergerak mengelilingi Matahari dalam orbit elips di langit langit. Dua belas buruj atau kumpulan bintang juga telah dipetakan di langit 360 darjah di sekitar kita. Mereka adalah Aries, Taurus, Gemini, Cancer, Leo, Virgo, Libra, Scorpio, Sagittarius, Capricorn, Aquarius dan Pisces. Semua individu berada di bawah salah satu tanda zodiak di atas atau tanda Matahari.

CARTA HOROSCOPE
Carta horoskop

Terdapat banyak perwakilan carta Horoskop seperti Barat, India, Cina, dan sebagainya. Walaupun seseorang tidak perlu bergantung sepenuhnya pada horoskop seseorang, ia mencerminkan kecenderungan semula jadi yang anda miliki, pelajaran yang harus anda pelajari, masalah yang harus dihadapi, dan yang harus diselesaikan. Secara amnya, ia menggambarkan potensi dalaman anda.

Horoskop diterbitkan dalam Jurnal, surat khabar, majalah, buku, media TV, Aplikasi Mudah Alih dan laman web. Carta kelahiran seseorang seperti yang disebut juga, bergantung pada waktu tahun kalendar di mana dia dilahirkan. Tahun ini terdiri daripada dua belas bahagian yang membentuk zodiak. Setiap bahagian disebut tanda.

Zodiak sesuai dengan dua belas buruj. Buruj telah berubah dari masa ke masa. Di dunia moden kita, banyak buruj telah ditakrifkan semula sehingga sekarang setiap bintang di langit berada dalam satu buruj. Pada tahun 1929, Kesatuan Astronomi Antarabangsa mengadopsi sempadan buruj rasmi yang menentukan 88 buruj rasmi yang ada sekarang.

Titik penting dalam carta ialah rumah yang menahan Matahari. Ini adalah bidang utama yang perlu diteliti ketika melakukan analisis carta horoskop. Yang penting lain adalah Ascendant atau tanda Meningkat dari mana penghitungan rumah bermula.

Komponen Horoskop

Terdapat empat komponen utama dalam Carta: Mereka adalah planet, tanda zodiak, aspek dan rumah. Planet menunjukkan kekuatan aktif yang terlibat. Tanda-tanda Zodiak menunjukkan ciri-ciri kejadian. Aspek antara planet menunjukkan mengapa sesuatu berlaku, dan Rumah horoskop menunjukkan di mana ia berlaku.

Horoskop adalah ramalan masa depan seseorang, biasanya merangkumi gambaran watak dan keadaan, berdasarkan kedudukan relatif bintang dan planet pada saat kelahiran orang itu di tempat tertentu. Dengan kata lain, horoskop adalah ramalan pendek untuk orang yang dilahirkan di bawah tanda zodiak tertentu.

Tidak kira apa tanda Matahari anda, kita semua berada di bawah 12 tanda zodiak yang terjejas ketika Matahari dan planet-planet lain berputar melalui horoskop setiap tahun.

Ahli astrologi merujuk kepada horoskop sebagai carta astrologi seseorang atau suatu saat, yang dikira dari kedudukan planet di langit. Pengiraan yang digunakan adalah berdasarkan tarikh, tempat dan masa kelahiran. Itulah sebabnya horoskop sangat peribadi, seperti cap jari dan sangat unik. Tidak ada dua orang yang berkongsi horoskop yang sama, namun kembar berbeza dalam horoskop mereka dengan beberapa darjah pada Ascendant mereka kerana mereka dilahirkan beberapa minit atau beberapa jam, tetapi di tempat yang sama.

Horoskop memegang di dalamnya planet, tanda, aspek, rumah, dan titik lain yang mencerminkan potensi ciri dan corak. Horoskop tidak menunjukkan nasib kita, sebaliknya menunjukkan potensi kita dalam kehidupan.

Horoskop adalah carta astrologi yang dikira berdasarkan tarikh, masa dan tempat lahir. Carta juga dapat dikira untuk acara, soalan, dan bahkan negara. Simbol digunakan untuk mewakili planet, tanda, dan hubungan geometri yang disebut aspek. Dalam kebanyakan kes, horoskop dalam astrologi Barat dilukis pada roda bulat sementara dalam astrologi India dalam format segi empat tepat atau persegi.

Horoskop tidak secara langsung meramalkan apa yang akan berlaku kepada anda dan kapan ia akan memberitahu anda jenis orang anda dan bagaimana reaksi anda terhadap perkara atau peristiwa dalam hidup.

Penciptaan Carta Horoskop

Seseorang memerlukan 3 angka berikut untuk membuat horoskop atau kadangkala hanya disebut - chart.

• Tarikh lahir

•  Masa kelahiran

•  Tempat lahir

Dari tempat kelahiran, seseorang dapat mengetahui garis bujur dan garis lintangnya; yang digunakan dalam membuat horoskop.

Penciptaan horoskop dilakukan menggunakan data astronomi untuk kedudukan Matahari, Bulan dan planet-planet dan bintang-bintang yang lain tetapi kemudian tafsiran mengenai kedudukan dan perkaitan ini biasanya dilakukan secara manual atau oleh mesin yang diprogramkan.

Langkah pertama dalam penciptaan horoskop adalah untuk menarik ruang angkasa di mana planet dan bintang akan diletakkan. Horoskop mempunyai 12 sektor di sekitar bulatan elips, bermula berlawanan arah jarum jam dengan menaik

Untuk membuat horoskop, pertama kita harus memastikan masa dan tempat orang asli yang tepat. Waktu tempatan kemudian ditukar menjadi Greenwch mean time atau universal time. Maka ini perlu ditukar kepada waktu sidereal tempatan untuk mencari Ascednant dan midheaven. Kemudian jadual Ephemeris diperiksa untuk mencari lokasi Matahari, Bulan dan planet-planet lain untuk waktu tertentu.

Horoskop menampilkan 12 sektor di sekitar lingkaran ekliptik, bermula dari ufuk timur dengan tanda menaik atau naik. 12 sektor ini dipanggil rumah.

Rumah dalam Horoskop
  

Horoskop bermula dengan kerangka 12 rumah. Setelah ini tanda-tanda zodiak ditumpangkan.

Aries Aries - Identiti anda

Taurus Taurus - Sumber peribadi anda

Gemini Gemini - Kemahiran berkomunikasi anda

Cancer Barah - Keluarga dan rumah anda

Leo Leo - Minat dan minat anda

VirgoVirgo - Kerja anda dari hari ke hari

Libra Libra - Rakan kongsi anda dalam hidup

ScorpioScorpio - yang tidak dapat dikendalikan oleh anda

Sagittarius Sagittarius - perjalanan anda

CapricornCapricorn - kerjaya dan status sosial anda

AquariusAquarius - Cita-cita anda dalam hidup

Pisces Pisces - Kekurangan anda

Penempatan planet

Setelah rumah ditentukan, kita mesti meletakkan planet. Dalam beberapa pengiraan astrologi, bintang tetap dan asteroid seperti Chiron juga diambil kira

Aspek dalam Horoskop

Untuk menyelesaikan horoskop, sudut relatif atau aspek antara planet harus ditentukan. Aspek yang lebih tepat dianggap lebih penting. Perbezaan antara aspek tepat dan aspek sebenarnya disebut orb . Aspek utama yang biasa digunakan adalah: Sambungan (0 °), Penentangan (180 °), Persegi (90 °), Trine (120 °), Sextile (60 °), Semi-Square (45 °), Sesquisquare (135 °) , dan Quincunx (150 °).

Sistem astrologi utama yang dianggap universal adalah Astrologi Hindu Veda. Seperti ini, semua planet melihat bertentangan iaitu aspek 180 darjah. Tetapi Mars, Musytari, dan Saturnus mempunyai aspek khas. Mars melihat rumah-rumah ke-4 dan 8 juga dari tempatnya di horoskop, Saturnus melihat rumah-rumah 3 dan 10 juga dari tempatnya, dan Musytari melihat 5 dan 9 dari tempatnya di horoskop.

The Ascendant

Menaik juga disebut "ASC" adalah titik ekliptik yang naik di cakrawala timur ketika matahari terbit dan berubah ketika bumi berputar pada paksinya. Peningkatan sangat penting dalam penafsiran carta astrologi. Ia menggunakan lebih banyak tenaga daripada matahari, bulan dan planet kerana ia menyusup ke semua perkara dalam carta kelahiran. Peningkatan adalah titik pertama tenaga dalam carta kelahiran dan ia menggambarkan cara kita melihat kehidupan. Tanda pada penunjuk menunjukkan siapa kita. Bujur tempat kelahiran seseorang diperlukan untuk menentukan kedudukan Ascendant dalam horoskop.

Setelah carta horoskop dibina, ia dapat ditafsirkan. Tafsiran ini bergantung pada cabang astrologi mana yang digunakan untuk kajian ini.

Jenis Horoskop yang paling biasa di seluruh dunia adalah:

1. Horoskop Alkimia

Horoskop ini adalah campuran prinsip numerologi dan astrologi. Ini terdiri daripada sepuluh tanda yang dikaitkan dengan unsur-unsur yang terdapat dalam jadual berkala. Sekiranya anda penggemar kimia anda pasti mengetahui perkara ini. Tanda-tanda yang digunakan dalam horoskop Alkimia ini adalah perak (1), besi (2), merkuri (3), zink (4), timah (5), plumbum (6), platinum (7), nikel (8), emas ( 9) dan tembaga (0).

Anda dapat mengira horoskop anda dengan menambahkan digit tarikh lahir anda, dan hasil yang anda dapat, yang akan mempunyai dua angka, anda juga akan menambahkan satu sama lain, sehingga ada satu digit.

2. Horoskop Arab

Horoskop Arab mempunyai dua belas tanda seperti astorogi Barat, dan semuanya mempunyai nama senjata abad pertengahan: Spear, Sling, Ax, Dagger, Club, Mace, Knife, Scimitar, Machete, Chain, Poniard dan Arch. Masing-masing mempunyai nombor bertuah yang berkaitan dengannya, dan kemudian mereka mempunyai senjata bertuah yang dikaitkan dengan jumlah penduduk tempat kita dilahirkan. Sistem horoskop ini dikatakan berasal sebelum zaman Yesus Kristus.

3. Horoskop Aztec

Rusa, Kaherah, Rumah, Bunga, Ular, Jaguar, Buluh, Arnab, Elang, Monyet, Flint atau Silex dan Anjing adalah haiwan, tumbuhan dan objek yang berkaitan dengan Horoskop Aztec, yang pada gilirannya adalah kelainan orang Maya Horoskop. Tanda-tanda horoskop ini tidak dikaitkan dengan tempoh kelahiran anda tetapi khusus untuk sehari. Sekiranya anda dilahirkan pada 1 bulan, anda tergolong dalam tanda haiwan, jika pada hari ke-2 untuk beberapa tanda lain dan seumpamanya…

4. Horoskop Celtic

Horoskop Celtic mempunyai kira-kira 21 tanda dan semuanya adalah nama pokok. Dikatakan bahawa pokok di mana anda dilahirkan akan melindungi anda dan anda akan menghayati ciri-cirinya.

Terdapat dua pokok untuk ekuinoks, September (Zaitun) dan Mac (Oak), dan dua untuk titik balik matahari pada bulan Jun (Birch) dan Disember (Beech). Kemudian ada 17 baki pokok: Fir, Poplar, Maple, Hazel, Hornbeam, Chestnut, Cedar, Cypress, Ash, Fig, Apple, Walnut, Elm, Pine, Willow, Rowan dan Linden.

5. Horoskop Cina

Ini terdiri daripada 12 tanda haiwan, yang berkaitan dengan pelbagai legenda. Haiwan zodiak Cina adalah tikus, lembu, harimau, arnab, naga, ular, kuda, kambing, monyet, ayam jantan, anjing dan babi. Horoskop Cina berdasarkan tahun kelahiran anda, tidak seperti bulan kelahiran yang digunakan dalam astrologi Barat.

6. Horoskop Druid

Horoskop Druid juga mempunyai nama pokok yang berkaitan dengannya seperti Celtic Horoscope. Ia mempunyai 13 tanda dan mereka dikaitkan dengan fasa bulan. Nama mereka adalah Birch, Rowan, Ash, Alder, Willow, Hawthorn, Oak, Hazel, Vine, Ivy, Cane dan Elder.

7. Horoskop Mesir

Astrologi Mesir didasarkan terutamanya pada motivasi mendalam setiap individu dan keperibadian semula jadi mereka, dan tidak mempunyai aspek Barat. Jenis horoskop ini berdasarkan kitaran lunar, yang berkaitan dengan tuhan-tuhan mereka yang berbeza: Osiris, Isis, Thot, Anubis, Seth, Horus, Sekhmet, Baste, Geb, Nout, Amon Ray dan Hapi.

8. Horoskop Gipsi

Astrologi dan horoskop Gpysy kebanyakannya berdasarkan teknik palmistry dan Cartomancy. Tanda-tanda mereka dilambangkan oleh objek, yang diberikan kepada setiap orang mengikut tarikh lahir mereka. Piala, Kapel, Belati, Mahkota, Lilin, Roda, Bintang, Lonceng, Koin, Belati, Kapak dan Tapak Kuda adalah dua belas tanda horoskop jenis ini.

9. Horoskop Hindu

Horoskop Hindu juga disebut sebagai horoskop Veda mempunyai dua belas tanda, dan merupakan horoskop sisi. Ia berdasarkan 27 buruj atau nakshatras bahawa ahli nujum India dijumpai di langit, dan tandanya adalah Mehsa, Rishabha, Mithuna, Kataka, Simha, Kanya, Tula, Virshickha, Dhanush, Makara, Kumbha dan Meena. Tanda-tanda juga disebut sebagai Rasis dan setiap Rasi mempunyai nakshatra yang berkaitan dengannya.

10. Horoskop India

Ini adalah kaedah horoskop yang diikuti oleh orang India dari Amerika, Ia mempunyai selusin tanda, mempunyai nama haiwan yang menjadi ciri khas wilayah ini: Snow Goose, Woodpecker, Otter, Sturgeon, Puma, Brown Bear, Hawk, Raven, Beaver, Snake, Stag and Moose.

11. Horoskop Maya

Horoskop Maya adalah semacam pengaruh horoskop Aztec. Kalendarnya dibahagikan kepada 20 hari, dan nama-nama tanda tersebut adalah Tzootz - Bat, Dzec - Scorpion, Keh - Deer, Moan - Owl, Kutz - Peacock, Kibray - Lizard, Batz Kimil - Monkey, Coz - Hawk, Balam - Jaguar, Fex - Anjing, Kan - Ular, Tzub - Arnab dan Aak - Penyu.

12. Horoskop Barat

Horoskop Barat, yang terbahagi kepada dua belas tanda yang diwakili oleh nama yang diberikan kepada bintang-bintang, semuanya muncul dari mitologi. Aries, Taurus, Gemini, Cancer, Leo, Virgo, Libra, Scorpio, Sagittarius, Capricorn, Aquarius dan Pisces adalah tanda-tanda ini, yang pada gilirannya dapat dibagi sebagai tanda Udara, Air, Api dan Bumi.

13. Horoskop Wuykü

Horoskop ini hanya mempunyai empat tanda, yang dilambangkan oleh haiwan suci bagi penganut Buddha. Horoskop ini wujud kira-kira dua ribu tahun sebelum Kristus, dan muncul di Tibet. Labah-labah, Semut, Kalajengking dan Penyu adalah empat tanda ini, dan masing-masing mewakili tiga bulan dalam setahun.

Kelebihan Horoskop

• Horoskop anda akan memberikan gambaran yang jelas mengenai masa lalu, masa kini dan masa depan anda.

• Mengenal masa lalu anda membantu anda belajar dari pengalaman masa lalu dan memperbaiki kesilapan.

• Ramalan semasa anda membantu anda meneruskan aktiviti harian anda tanpa halangan.

•  Mengetahui masa depan anda akan membantu anda untuk mengubah perkara yang sama, sekiranya terdapat kesan negatif.

•  Memiliki horoskop anda akan lebih mudah untuk mencari pasangan yang ideal dengan memadankan pasangan anda dengan cartanya.

•  Peringatan awal adalah awal, anda akan mempunyai maklumat terlebih dahulu mengenai kesihatan, hubungan, kerjaya dan sejenisnya, yang banyak membantu anda melalui jalan yang luar biasa.

Horoskop Harian

Horoskop harian biasanya memfokuskan pada kedudukan Bulan untuk menentukan perubahan dan ramalan bagi setiap dua belas tanda zodiak, kerana Bulan mempunyai kitaran yang lebih kecil dan berputar di sekitar zodiak hanya dalam 28 hari. Ia tinggal di satu rumah zodiak selama kira-kira 2.5 hari atau lebih.

Walau bagaimanapun, horoskop harian tidak mengambil kira beberapa faktor penting seperti:

• Carta kelahiran yang dibina khas untuk anda berdasarkan tarikh, masa dan tempat kelahiran anda.

•  Sudut carta anda: iaitu, titik pendakian, midhaven, keturunan dan titik horoskop lain.

•  Planet dalam carta kelahiran anda.

Meramalkan horoskop harian memerlukan banyak kerja dan pengiraan astrologi. Anda boleh mencuba Aplikasi Horoskop kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai horoskop harian anda dan sejauh mana ia berfungsi untuk menjadikan hidup anda lebih mudah untuk dijalani dan memahami pelbagai situasi yang berlaku dalam hidup anda. Horoskop setiap hari membantu anda mendekati kehidupan dengan sedikit berhati-hati dan menjadikan anda seimbang sepanjang hari.

Horoskop harian percuma anda akan memberi anda gambaran mengenai peristiwa hari ini dalam hal cinta, kehidupan keluarga dan di tempat kerja. Apa pun tanda zodiak anda, kami tahu apa yang ada untuk anda, jadi jangan ragu. Lihat horoskop harian anda di sini dan mulakan hari anda dengan senyuman terima kasih kepada horoskop hari ini untuk tanda zodiak anda. Ketahui apakah hari ini adalah hari untuk dikenang di masa hadapan..

Horoskop Mingguan

Minggu berlalu satu demi satu. Perlu tahu apa yang diramalkan oleh bintang untuk anda? Dengan ramalan dan ramalan horoskop mingguan kami, anda boleh mendapatkan nasihat terbaik yang anda perlukan dan bersedia menghadapi hari-hari seiring berlalunya minggu.

Pilih tanda zodiak anda untuk mendapatkan horoskop mingguan percuma anda secara berkala setiap hari. Semoga anda menikmati horoskop mingguan kami.

Lebih baik mengetahui apa yang diharapkan sebelum anda memulakan minggu ini!

Horoskop Bulanan

Horoskop bulanan lebih berdasarkan pada kedudukan planet Merkurius, Venus, Marikh dan Matahari kerana planet-planet ini mengubah kedudukan mereka dalam sebulan. Terutama Matahari melakukan perjalanan di rumah zodiak selama kira-kira sebulan. Ini sangat mempengaruhi kehidupan kita di sini.

Horoskop Bulanan anda membawa perspektif baru dalam kehidupan anda setiap bulan. Peluang baru muncul setiap bulan untuk mengubah hidup anda secara positif atau negatif. Yang diperlukan hanyalah sedikit perancangan dan horoskop bulanan percuma kami.

Horoskop Tahunan

Horoskop tahunan memberi tumpuan kepada pergerakan planet luar iaitu Saturnus dan Musytari. Horoskop tahunan kami menjadi tumpuan ramai pengunjung kami. Horoskop tahunan untuk setiap tahun diterbitkan dengan tepat pada waktunya, katakan kira-kira 6 bulan sebelumnya. Ini menolong anda merancang tahun ke depan berdasarkan pergerakan planet untuk tahun ini.

Horoskop tahunan merangkumi hampir semua aspek kehidupan duniawi anda seperti cinta, perkahwinan, kerjaya, kewangan, anak-anak, perjalanan. Ini juga memiliki nasihat untuk setiap tanda matahari di ujung ekor. Juga pengaruh planet dari planet, gerhana dan pergerakan planet yang mundur dan kesannya pada tanda-tanda zodiak individu.