Horoskop Capricorn


Horoscopes

Orang yang dilahirkan di bawah tanda ini akan berwarna tinggi, berwarna coklat kemerahan, dengan rambut yang menonjol di kening mata dan dada. Wanita akan kelihatan kacak dan muda. Sekiranya rumah ke-2 menderita mereka mungkin mempunyai gigi yang menonjol. Wanita mempunyai penampilan yang menarik. Mereka mempunyai kemampuan untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran.

Mereka mempunyai cita-cita besar dalam hidup dan tidak dapat menahan diri untuk berbelanja walaupun mereka menghadapi masalah kewangan. Mereka sederhana, liberal dalam idea dan taktik perniagaan. Mereka terkenal dengan ketekunan dan pemikiran mereka yang kuat. Mereka tabah menghadapi penderitaan hidup. Mereka memiliki rasa simpati, kemurahan hati dan dermawan dan berminat dalam sains sastera dan pendidikan. Kadang-kadang mereka menjadi pendendam. Soleh dan rendah hati mereka menjadikan pasangan yang baik.


Matahari di Capricorn
Orang asli akan berfikiran jahat, keras kepala, jahil, sengsara, mendorong, tidak bahagia, membosankan, aktif, suka campur tangan, mewajibkan, lucu, lucu, ramah, berhemah, tegas.

Musytari di Capricorn
Tidak berperikemanusiaan, niat baik, tingkah laku memalukan, murah hati, tidak bahagia, mudah marah, tidak konsisten, tidak berperikemanusiaan, cemburu.

Berpikiran jahat, tengah Tidak mementingkan diri sendiri, kecenderungan perniagaan, ekonomi, hutang ditanggung, tidak konsisten, bertubuh rendah, licik, inventif, aktif, gelisah, mencurigakan dan membosankan.

Saturnus di Capricorn
Idiotik, pengembara, tidak tulus, kesal, benci, kejam, penipuan,
tidak bermoral, sombong, suka bertengkar, suram, nakal, sesat, salah faham.

Bulan di Capricorn
Sentiasa melekat pada pasangan dan anak-anak, berbudi pekerti baik dan baik. Pinggang langsing, cepat dalam persepsi, pandai, aktif, licik, mementingkan diri sendiri, bijak, strategik, liberal, tanpa belas kasihan, tidak bertanggungjawab, tidak konsisten, moral rendah, kadang kala.

Venus di Capricorn
Suka pada orang miskin dan lemah lembut, tidak bijaksana, bercita-cita tinggi, tidak berprinsip dalam hidup, tidak berperikemanusiaan, sombong, halus, terpelajar, lemah badan.

Marikh di Capricorn
Kaya, hubungan politik yang tinggi, banyak anak lelaki, berani, pemurah, cinta kepada anak-anak, perawakan pertengahan, rajin, berjaya, berani dan bijaksana, terhormat, murah hati, gagah dan berpengaruh.

Capricorn memerintah
Sungai, hutan, tasik, gua, halaman gereja, kawasan kuil, makam, kubur, kubur, hutan, tempat-tempat rawa, perairan berlimpah di paus dan buaya.

Planet dalam Tanda Zodiak

matahari  Matahari di Capricorn merkuri  Merkuri di Capricorn
bulan  Bulan di Capricorn jupiter  Musytari di Capricorn
venus  Venus di Capricorn Zuhal  Saturnus di Capricorn
mars  Marikh di Capricorn uranus  Uranus di Capricorn
neptun  Neptunus di Capricorn pluto  Pluto di Capricorn

Aturan Planet untuk Capricorn dan Aquarius

Astrologi perubatan- Capricorn- Bahagian Anatomi

Tulang dan sendi, sendi lutut, rambut, kuku dan kerangka secara umum, patela

Penyakit Biasa untuk Capricorn

Masalah kulit, kusta, leucoderma, sakit gigi, elephantiasis.